אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

סלט חצילים ופלפלים אדומים

סלט בריאות עם ירקות קלויים

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים בינוניים‏
‏3 פלפלים אדומים גדולים‏
‏5 בצלים ירוקים‏
חצי כוס חומץ משובח
שני שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון

אופן ההכנה:

קולים את החצילים מעל להבה פתוחה עד שיתרככו. מצננים במסננת. קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה או תחת ‏אסכלה עד שהקליפה משחירה ומעלה בועות. מכניסים לשקית וסוגרים. משהים עד שיצטננו מעט. קולפים, חוצים ‏ומסלקים את הגבעול ואת הגרעינים. קוצצים לריבועים בגודל סנטימטר. שוטפים את הבצלים. חותכים וזורקים את ‏הקצוות. פורסים לפרוסות אלכסוניות דקות. מערבבים יחד את כל החומרים. מגישים בטמפרטורת החדר.