צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
סלט חצילים ופלפלים אדומים
סלט בריאות עם ירקות קלויים
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים בינוניים
3 פלפלים אדומים גדולים
5 בצלים ירוקים
חצי כוס חומץ משובח
שני שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
אופן ההכנה:
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה עד שיתרככו. מצננים במסננת. קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה או תחת אסכלה עד שהקליפה משחירה ומעלה בועות. מכניסים לשקית וסוגרים. משהים עד שיצטננו מעט. קולפים, חוצים ומסלקים את הגבעול ואת הגרעינים. קוצצים לריבועים בגודל סנטימטר. שוטפים את הבצלים. חותכים וזורקים את הקצוות. פורסים לפרוסות אלכסוניות דקות. מערבבים יחד את כל החומרים. מגישים בטמפרטורת החדר.