אוכל
צילום׃ דיוויד לופטוס וכריס טרי, איטליה של ג'יימי, הוצאת כנרת

ירקות ירוקים בנוסח איטלקי

מנת ירקות שאפשר לאכול קרה כמנת אנטיפסטי או חמה כתוספת צמחונית

ג'יימי אוליבר | איטליה של ג'יימי, הוצאת כנרת | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המנה הזאת אפשר לאכול קרה כמנת אנטיפסטי או חמה כתוספת ירקות. הדבר הנפלא בה הוא שניתן להשתמש בכל שילוב של ירקות ירוקים, כמו עלי כרוב צעירים, מנגולד ואפילו עלי סלט שונים, כמו חסה ערבית או כרוב סיני. אפשר בקלות לקנות שקית גדולה של עלי תרד, ארוגולה וגרגר נחלים ולהשתמש בקצת עלי סלרי צהובים ועשבי תיבול נוספים, כמו בזיליקום, פטרוזיליה, חמציץ ושערות שומר, לקבלת תערובת טובה. לרוב האיטלקים יש גן ירק, ולא משנה כמה הוא גדול או קטן, תמיד יש ירקות וירקות עליים בהישג יד. במתכון הזה חולטים קודם את העלים העבים יותר ואז מבשלים אותם בסיר עם עלי הסלט, עשבי התיבול והשום עד שהם מתרככים ומוכנים.

מרכיבים (4 מנות):

6 חופנים גדולים של ירקות ירוקים

עלי סלט ועשבי תיבול

שמן זית

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי

מיץ מ־1 לימון

אופן ההכנה:

1 חולטים את עלי הכרוב והמנגולד בסיר עם מי מלח רותחים כמה דקות עד שהם מתרככים, מסננים במסננת ומניחים אותם בצד כדי שיתקררו מעט.

2 שמים במחבת רחבה 2 כפות שמן נאות ומוסיפים את השום הפרוס. ברגע שהוא רק מתחיל לשנות את צבעו זורקים פנימה את עלי הסלט ואז את עלי הכרוב והמנגולד.

3 מבשלים מעל להבה בינונית 4-5 דקות, תוך שמסיעים את העלים בתוך המחבת בעזרת מלקחיים או כף.

4 מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים דקה נוספת. מורידים מהכיריים ומתבלים בזהירות לפי הטעם במלח ופלפל, מעט שמן זית כתית מעולה ומעט מיץ לימון כדי לתת לזה עקצוץ.