סלט גזר שילדים אוהבים
בהרבה בתים מגישים את הסלט הזה כקינוח. אנחנו אוהבים לאכול אותו כחלק מהארוחה, ורק רבים מי יקבל את המיץ שנשאר למטה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
כשהייתי ילדה, סלט גזר היה אחד הסלטים הקבועים בארוחות המשפחתיות שלנו. יום אחד התארחתי אצל חברה לארוחת שבת. אחרי המנה העיקרית, כשסיימנו לפנות את השולחן, הוגש הקינוח. לתדהמתי הרבה היה זה לא אחר מאשר סלט גזר! לקינוח! הוא היה מתוק והיו בו פיסות אננס וצימוקים. כשהבנתי שזו הגרסה הנפוצה בתפוצה שלנו, הבנתי גם שאמא שלי נוטה לפרשנות אישית מלוחה עד חריפה למנות אשכנזיות קלאסיות שסובלות ממתיקות יתר. למרות שסלט הגזר הוגש אצלנו נטול צימוקים ומתובל כסלט ולא כקינוח, המיץ שנשאר בקערה נשאר מתקתק וטעים להפליא. אחי ואני היינו מודדים בדיוק-בדיוק ומחלקים אותו בינינו.
כשעברו השנים פיתחתי גרסה משלי לסלט גזר. יש בו חמוציות והגזר מגורר גס, ולא דק. חלוקת המיץ עברה לדור הבא ואצלנו הוא מתחלק לשלוש. באופן קבוע יש התלבטות אחת בתיבול – שן שום כתושה עושה נפלאות לסלט. מצד שני, המיץ פחות טעים בתוספת שום. אז מכינים פעם ככה ופעם, ככה ובכל מקרה כולם זוללים בהנאה.
מרכיבים :
לקערה בינונית:
5 גזרים בינוניים
1/2 כוס חמוציות
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
מיץ מ-1/2 תפוז
1 כף דבש
1/4 כפית מלח
1 כף שמן זית
1 שן שום, כתושה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 קולפים את הגזרים ומגררים גס בפומפייה או במעבד מזון.
2 קוצצים את החמוציות ומערבבים עם הגזר.
3 מנערים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה או בשייקר.
4 מוזגים על הגזר, מערבבים ומניחים לספיגת טעמים שעה לפחות. טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
עוד מתכונים שווים לילדים:
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!