חלת דבש עם קמח מלא
חלה חגיגית, עסיסית ורכה שאפשר להכין גם יום-יומיים לפני ולא תאמינו - היא גם בריאה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הדבש משאיר את החלה הזו עסיסית ולחה גם יום לאחר האפייה – כך שאתם לא חייבים לטרוח על ההכנה שלה בערב החג עצמו. שימו לב, המתכון הוא חלבי, אבל אפשר להמיר את החמאה במחמאה (באותו משקל) – ולהפוך אותו לפרווה.
מרכיבים :
3 חלות:
1/2 ק"ג (3.5 כוסות) קמח ללחם (שטיבל מספר 2)
1/2 ק"ג (3.5 כוסות) קמח מלא
50 גרם שמרים טריים או שמרית
1 שקית משפר אפייה (שמרית)
160 גרם (חצי כוס) דבש
420 מ"ל (כוס ושלושת-רבעי) מים
2 ביצים גדולות
50 גרם חמאה רכה (או מחמאה, או אפילו שמן זית - ואפשר גם לוותר לגמרי)
20 גרם (2 כפות) סובין חיטה
5 גרם (1 כפית) מלח
להברשה:
מעט מים
סובין חיטה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הדבש, המים, הביצים, החמאה והסובין. לשים במהירות אטית-בינונית 9-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מעצבים מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד גליל באורך 30 ס"מ. מחלקים את הגלילים ל-3 קבוצות של 3, וקולעים מכל שלשה צמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-45 דקות.
4 מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים את החלות במים, מפזרים סובין חיטה ואופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!