אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

חלת דבש עם קמח מלא

חלה חגיגית, עסיסית ורכה שאפשר להכין גם יום-יומיים לפני ולא תאמינו - היא גם בריאה

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 23/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הדבש משאיר את החלה הזו עסיסית ולחה גם יום לאחר האפייה – כך שאתם לא חייבים לטרוח על ההכנה שלה בערב החג עצמו. שימו לב, המתכון הוא חלבי, אבל אפשר להמיר את החמאה במחמאה (באותו משקל) – ולהפוך אותו לפרווה.

מרכיבים :

3 חלות:

1/2 ק"ג (3.5 כוסות) קמח ללחם (שטיבל מספר 2)

1/2 ק"ג (3.5 כוסות) קמח מלא

50 גרם שמרים טריים או שמרית

1 שקית משפר אפייה (שמרית)

160 גרם (חצי כוס) דבש

420 מ"ל (כוס ושלושת-רבעי) מים

2 ביצים גדולות

50 גרם חמאה רכה (או מחמאה, או אפילו שמן זית - ואפשר גם לוותר לגמרי)

20 גרם (2 כפות) סובין חיטה

5 גרם (1 כפית) מלח

להברשה:

מעט מים

סובין חיטה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמחים, השמרים, משפר האפייה, הדבש, המים, הביצים, החמאה והסובין. לשים במהירות אטית-בינונית 9-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד, מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.

2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מעצבים מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד גליל באורך 30 ס"מ. מחלקים את הגלילים ל-3 קבוצות של 3, וקולעים מכל שלשה צמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-45 דקות.

4 מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים את החלות במים, מפזרים סובין חיטה ואופים כ-25-30 דקות עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה