אוכל
צילום׃ istockphoto

אספרגוס ביוגורט זעפרן

מנה קלילה ומפתיעה של ניר צוק

ניר צוק | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילת אספרגוס עבה
¼ כוס שמנת מתוקה
1 גביע יוגורט
7 חוטי זעפרן
¼ כוס שמן זית
מלח פלפל

אופן ההכנה:

1 משרים את הזעפרן במעט מים חמימים כ- 10 דקות 2. בסיר קטן מבשלים שמנת וזעפרן כ- 5 דקות על אש קטנה, מתבלים במלח פלפל ומצננים. 3. חותכים מהאספרגוס את 2 הס"מ התחתונים וקולפים בעדינות את השליש התחתון. 4. במחבת טפלון שטוחה מחממים שמן זית וצולים את האספרגוס בשכבה אחת כ- 2 דקות תוך כדי טלטול. 5. מערבבים היטב את השמנת עם היוגורט ומתקנים תיבול. מגישים את האספרגוס קר ברוטב היוגורט.