אוכל
צילום׃ YinYang, Istock

שומר ברוטב אניס

סלט שומר ברוטב מקפיץ

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏4 בולמוסי שומר בינוניים‏
כוס מרק צח חום מירקות
בצל קצוץ
כוס עגבניות קצוצות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כפית קורנית טריה קצוצה
‏2 כפות עראק, פרנו או אוזו (לא הכרחי)‏
‏2 כפיות זרעוני אניס קלויים‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מסירים את הגבעולים החיצוניים הפגומים מבולבוסי השומר. חותכים כל בולבוס לרבעים ומסלקים את הליבה הנוקשה. ‏פורסים כל רבע לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מתקבלות כ- 6 כוסות שומר פרוס. מבשלים את פרוסות השומר במי מלח ‏רותחים במשך 3-5 דקות, רק עד שיתרככו מעט. מסננים. מרתיחים את המרק בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, עד שיתרכך. מוסיפים שומר, ‏עגבניות, קליפת תפוז וקורנית. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהשומר רך מאוד. מסירים את המכסה, מגביהים ‏את הלהבה ומרתיחים כדי לצמצם את כמות הנוזלים. מוסיפים עראק ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לכלי הגשה וזורים למעלה את האניס. מגישים חם, או בטמפרטורת ‏החדר.