סלט סלק
סלט נהדר לפתיחת הארוחה או כמלווה למנה עיקרית
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 סלקים
4 כפות תרכיז רימונים
2 כפות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון
1 כף שמן זית
תערובת עלי סלט
150 גרם גבינה כחולה מפוררת
100 גרם אגוזי מלך שבורים
לויניגרט
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
1-2 כפית דבש
1 כפית חרדל
שן שום
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. מניחים את הסלקים בסיר ומבשלים במים רותחים כ- 1/2 שעה. מצננים וחותכים כל סלק לששה פלחים. שמים במחבת את תרכיז הרימונים, הסוכר, שמן הזית והפלפל השחור, מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את כל פלחי הסלק. מזגגים את הסלק בנוזל כשלוש דקות. מעבירים לקערה ומקררים מעט. מערבבים בעדינות את עלי הסלט עם הויניגרט. מחלקים את הסלקים לשש צלחות הגשה, מפזרים עליהם עלי סלט, גבינה מפוררת ואגוזים.