אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

באה בריא: קציצות צמחוניות ברוטב דלעת

קציצות מפתיעות ומשביעות, עם רוטב שדומה לקארי ביתי. צרפו אותן לדגן מלא (כמו אורז מלא) וקיבלתם מנת חלבון מעולה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 15/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנה עיקרית צמחונית משביעה ומנצחת. תערובת התבלינים שברוטב מאוד מזכירה קארי ונותנת למנה ניחוחות הודיים. 

מרכיבים :

לרוטב:

1/2 1 כוסות ציר ירקות (או מים)

1 כוס מי קוקוס (כמו חלב קוקוס, רק פחות אחוזי שומן)

300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

1 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

פלפל שחור

מלח

לכופתאות:

1/2 כוס חומוס, מושרה ומבושל מראש

200 גרם תרד חלוט

2 ביצים

1/2 1 כוס סולת מלאה

1/2 כוס מים

1/4 כוס טחינה גולמית

2 כפיות מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר שטוח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהדלעת רכה לגמרי. טוחנים באמצעות בלנדר מוט.

2 מכינים את הכופתאות: שמים את כל מרכיבי הכופתאות במעבד מזון ומעבדים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. משהים ל-15 דקות.

3 בסיר בינוני מרתיחים מים מומלחים קלות (כמו לפסטה). בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (בגודל כדור פינג פונג) וזורקים בעדינות למים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר הרוטב.

4 מבשלים יחד את הכופתאות והרוטב כ-5 דקות ומגישים על מצע של דגן מלא: קינואה, אורז מלא או קוסקוס מלא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו גלידת שוקו בננה ביתית ומהירה