סלט פומלה וחזה עוף
סלט עוף אדום עם הדרים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לסלט
1 פומלו אדום (או לבן) קלוף גם מהציפה, מופרד לפלחים שבורים
1 חזה עוף מבושל חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות אורך דקיקות
3 בצלי שאלוט פרוסים דק לאורכם
5 בצלים ירוקים חתוכים לג'וליינים דקיקים, מושרים במי קרח
חופן עלי בזיליקום טריים
חופן עלי כוסברה טריים
חופן עלי נענע טריים
2 גבעולי סלרי פרוסים באלכסון
צרור עלי אורוגולה
לרוטב
3 כפות מיץ ליים או לימון
1 כף רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר חום
2 שיני שום
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
מקל למון גראס קצוץ
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית שמן שומשום
לזרייה על המנה:
אגוזי קשיו מסוכרים, קצוצים גס
שיני שום מושחמות
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: שמים ב"מכתש" את השום, ג'ינג'ר, למון גראס וסוכר. כותשים גס עם ה"עלי". מעבירים לקערה ומוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הדגים, מיץ הליים ושמן השומשום ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים. -שמים בקערה את הפומלו והעוף. יוצקים לקערה את הרוטב ומערבבים. רק אז מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השום והאגוזים.