אוכל
צילום׃ jupiter images

סלט אדמה

סלט עדשים כתומים וירוקים

שי עשהאל | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

½ ק"ג עדשים כתומים
½ ק"ג עדשים ירוקים
1 גבינת פטה כבשים (250 גר)
4 יח' עגבניות מסוג תמר
½ כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט אורגנו
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

את העדשים הכתומים יש לבשל כ-5 דקות במים רותחים - לסנן ולשטוף במים קרים. את העדשים הירוקים לבשל כ-20 דקות במים רותחים - לסנן ולשטוף במים קרים. לרוקן את העגבניות מתוכנן ולקצוץ דק. לפורר את גבינת הפטה ולערבב את כל החומרים.