אוכל
צילום׃ SXC

סלט בורגול עם תפוחים ובטטות

סלט בריא, מתוק ומזין

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי בורגול מושרה במים
2 תפוחי גרני סמית קלופים,חתוכים לקוביות של כס"מ
1 בטטה חתוכה לקוביות של כס"מ
1 בצל אדום חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף סוכר
4 כפות צימוקים מושרים במיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
רבע כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

שמים את שלוש כפות השמן במחבת וכשהוא חם מוסיפים פנימה את הבטטות, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב כחמש דקות עד שהן מתחילות להשחים, מוסיפים את הבצל והתפוחים ומממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים סוכר ומבשלים יחד עוד דקה. מוסיפים את הצימוקים עם מיץ הלימון ומבשלים עד חצי דקה. מכבים את האש. מערבים פנימה את הפטרוזיליה. מערבים לקערת הבורגול את התערובת, מוסיפים עוד שמן זית, מלח ופלפל ולבסוף את הפטרוזיליה והנענע הקצוצים.