אוכל
צילום׃ עודד מרום, לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים

דונאטס ללא גלוטן

בריא זה לאו דווקא פחות טעים: נסו את הסופגניות האפויות האלה בלי קמח חיטה בזיגוג שוקולד או סוכר וקינמון - ותראו בעצמכם

עינת מזור בקר | לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 01/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הגרסה האפויה שלי בריאה יותר ולא נופלת בטעם בכל צורה שהיא מהסופגניות הרגילות. היא אמנם לא מטוגנת, אך בהחלט מענגת. ניתן להכין באופן עצמאי תערובת קמח לעוגות ועוגיות ללא גלוטן על ידי ערבוב בקערה של ½1 כוסות קמח אורז עם ½ כוס קמח טפיוקה ו-1/4 כפית קסנטאן גם.

 

אם אין לכם תבנית לדונאטס (להשיג בחנויות המתמחות), הצטיידו בשק זילוף ובצנתר עגול בקוטר 1 ס"מ, והזליפו טבעות בקוטר 6 ס"מ לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

מרכיבים (30 מנות):

תבנית שקעים לדונאטס של 6 יחידות

תרסיס שמן קנולה

לדונאטס:

2 כוסות (480 מ"ל) חלב

1 כפית חומץ תפוחים

2 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

50 גרם חמאה מומסת

3 כוסות (360 גרם) תערובת קמחים לעוגות ועוגיות ללא גלוטן (מוכנה עצמאית, ראו הערה, או קנויה)

1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור ללא גלוטן

1 כוס (120 גרם) קמח תפוח אדמה

½ כפית קסנטאן גאם

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

אבקת סוכר, לקישוט

לזיגוג סוכר-קינמון:

2 כפות סוכר

1 כף קינמון טחון

2 כפות חמאה, מומסת

לזיגוג שוקולד:

1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס

25 גרם חמאה

1 כפית מים חמים

תוספות לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אגוזים קצוצים

קוקוס טחון

שערות חלבה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדונאטס: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). משמנים את התבנית בתרסיס שמן.

2 מערבבים את החלב עם חומץ התפוחים. משהים לדקה ויוצקים לקערה גדולה.

3 מוסיפים לתערובת החלב את הביצים, הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים.

4 בקערה אחרת, מערבבים את תערובת הקמח, קמח הקונדיטור, קמח תפוח האדמה, הקסנטאן גאם, אגוז המוסקט, הקינמון, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

5 מוסיפים את תערובת הקמחים בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, לקערה עם תערובת החלב. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושים. משהים כ-15 דקות.

6 מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

7 מצפים את הדונאטס: בוזקים על הדונאטס הצוננים אבקת סוכר, או מצפים באחד הזיגוגים הבאים:  לזיגוג סוכר-קינמון מערבבים בקערה קטנה ושטוחה את הסוכר, הקינמון והחמאה. טובלים את הדונאטס בתערובת הזיגוג. לזיגוג שוקולד מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד והחמאה. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שכל השוקולד והחמאה נמסים. מערבבים עם כף עץ לקבלת קרם (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כפית מים חמים). טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

8 מגישים או עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים – ללא הזיגוג - בשקיות ואקום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שפית עינת מזור למדה בבית הספר הקולינרי היוקרתי לקולינריה בריאה, The Natural Gourmet Institute שבניו יורק. מתמחה באפייה ובבישול בריא.

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות