אוכל

סלט עדשים מונבטות

צחי בוקששתר מנדב מתכון ממסעדת BLACK

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | זמן איכות עם הילה אלפרט | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אין דבר קל כמו להכין עדשים מונבטות: משרים במים 24 שעות, מסננים ושומרים במקרר בקופסה סגורה. בכל יום שוטפים, מסננים ומחזירים לקופסה. מוכן אחרי יומיים, ומחזיק מעמד שבועות.

מרכיבים (6 מנות):

4 כוסות עדשים מונבטות
½ ק"ג עלעלי תרד צעירים, שטופים היטב
4 גזרים
צרור בצל ירוק
2 כפות פפריקה מרוקאית גרוסה גס
כפית שטוחה מלח
½ כוס שמן זית
½ כוס מיץ לימון טרי
טחינה גולמית מעולה
או טחינה ביתית טובה מוכנה

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל הירוק, ואת הגזר חותכים לגפרורים. 2. מקפיצים בווק יבש ולוהט את העדשים והגזר. 3. אחרי כשתי דקות מוסיפים, בסדר הזה: בצל ירוק, שמן זית, פפריקה ומלח. מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש. 4. מוסיפים את מיץ הלימון ועלי התרד, מערבבים ומגישים מיד.