סלט עדשים מונבטות
צחי בוקששתר מנדב מתכון ממסעדת BLACK
צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | זמן איכות עם הילה אלפרט
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אין דבר קל כמו להכין עדשים מונבטות: משרים במים 24 שעות, מסננים ושומרים במקרר בקופסה סגורה. בכל יום שוטפים, מסננים ומחזירים לקופסה. מוכן אחרי יומיים, ומחזיק מעמד שבועות.
מרכיבים (6 מנות):
4 כוסות עדשים מונבטות
½ ק"ג עלעלי תרד צעירים, שטופים היטב
4 גזרים
צרור בצל ירוק
2 כפות פפריקה מרוקאית גרוסה גס
כפית שטוחה מלח
½ כוס שמן זית
½ כוס מיץ לימון טרי
טחינה גולמית מעולה
או טחינה ביתית טובה מוכנה
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל הירוק, ואת הגזר חותכים לגפרורים. 2. מקפיצים בווק יבש ולוהט את העדשים והגזר. 3. אחרי כשתי דקות מוסיפים, בסדר הזה: בצל ירוק, שמן זית, פפריקה ומלח. מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש. 4. מוסיפים את מיץ הלימון ועלי התרד, מערבבים ומגישים מיד.