אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

באה בריא: תבשיל שעועית שחורה ודלעת

המלצה חמה מאתנו: תתחילו להשתמש בשעועית שחורה. היא טעימה, קלה להכנה ומשתלבת יופי בסלטים, תבשילים ומרקים. מתכון לתבשיל צמחוני (וגם טבעוני) נהדר, שמושלם כמנה עיקרית לצד אורז

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמעט ולא יוצא לי לראות שמשתמשים בשעועית שחורה בארץ. זה מרכיב מאוד פופולרי בדרום אמריקה וזו דווקא שעועית מאוד טעימה, קלה להכנה, ואין שום סיבה לא לשלב אותה בתפריט שלנו כמו כל קטנית אחרת. אפשר לשלב אותה בסלט קר ואפשר בתבשיל חם או מרק.

מרכיבים :

1 כוס שעועית שחורה, שהושרתה למשך 6-8 שעות

3 בצלים, קצוצים

500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

1 כף רסק עגבניות

2 שיני שום, כתושות

1 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

חופן כוסברה קצוצה

1 כף שמן זית (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מסננים את השעועית ממי ההשריה ומבשלים עם 3 כוסות מים במשך כ-45 דקות, עד שהיא מעט רכה. מסננים.2. בסיר רחב שמים את הבצל הקצוץ, זורים עליו מעט מלח ומאדים אותו במשך 5 דקות. מוסיפים את הדלעת ומערבבים.3. בקערית קטנה שמים 1 כוס מים רותחים ומוסיפים אליה את רסק העגבניות, השום והתבלינים. מערבבים יחד ומוסיפים לסיר יחד עם השעועית. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש.4. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.