סלט סלק
הוא יפהפה, הוא מזין, הוא מתקתק וכולם, פשוט כולם מתים עליו. היום נלמד איך מביאים את האיכויות של הסלט האהוב מכולם - סלט הסלק - אל המקסימום, וממש לא נעבוד קשה בשביל זה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הסלט הכי ססגוני והכי טעים שיש. קל להכנה ומלא נוכחות על השולחן.
הכי חשוב: הסלק. כאן מדובר על סלק מבושל, למרות שאפשר להכין גם סלט סלק טרי. אני אוהבת להכין את הסלט מסלק אפוי – כי הטעם שלו מתעצם ומצטמצם באפייה, ואילו בבישול הוא סופג נוזלים. עצלנים וממהרים יכולים לקנות סלק בוואקום, אבל לטעמי הוא פחות מומלץ.
חיתוך: הסלק המרוכך יספוג היטב את טעמי הרוטב רק אם יהיה קצוץ לפיסות קטנות. נתחים גדולים ישמרו על טעמם הטבעי.
חמצמצות: הסלק מתקתק והוא חייב חמצמצות לאיזון והעמקת הטעם. לא משנה אם תוסיפו לימון סחוט טרי או ליים, חומץ (מכל סוג שהוא), תמרינדי או שילוב ביניהם – הכל טוב. כדי לתת לטעמים להיטמע מומלץ להשהות את הסלק רבע שעה לפחות לפני ההגשה. קליפת לימון מגוררת מומלץ להוסיף רק סמוך להגשה.
בושם ערוגות: עשבי תיבול - במקרה זה כוסברה, טרגון או נענע - מחמיאים מאוד לכל הירקות, וגם לסלק. גם אותם כדאי להוסיף סמוך להגשה.
בצל ירוק או סגול, יעניקו עוד ממד של טעם.
קראנץ': אפשר להוסיף לסלט שקדים, אגוזים או פיצוחים בשלב ההגשה.
גבינות, יוגורט או שמנת הולמים יפה את הסלט. לא משנה אם כמצע לסלט או מעליו.
מרכיבים (6 מנות):
3 סלקים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמרינדי (או כפית נוספת של מיץ לימון)
מלח
2 כפות כוסברה או נענע קצוצה
2 כפות טרגון קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו
2 עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים שעה או עד שהם רכים ממש.
3 מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. לחלופין אפשר לרסק על פומפייה גסה.
4 מערבבים את הסלק עם שמן זית, לימון ותמרינדי. מתבלים במלח ומניחים לסלק לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה.
>> לבלוג של אורלי - סיר פלא
5 סמוך להגשה מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.