סמבוסק מבצק בטטה
כחובבי פחמימות מושבעים החלטנו לבדוק את עניין הבצקים נטולי הגלוטן בעצמנו, ומה גילינו? בצק מתוק-מלוח קל להכנה ונוח לעבודה, שיכול להפוך ברגע לסמבוסק נפלא של בולגרית וזעתר, והכל בכלום מרכיבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בשוק קיימים אינספור קמחים ללא גלוטן שיכולים להוות חלופה מצוינת למי שהחליטו או נאלצו להוריד את הגלוטן מהתפריט התזונתי שלהם. חביב עלינו במיוחד הוא קמח שיבולת שועל, המתהדר בערכים תזונתיים מרשימים. שיבולת השועל עשירה בסיבים תזונתיים (מה שמסייע לתחושת השובע), סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, חלבונים, נוגדי חמצון ושלל ויטמינים. אבל כל אלה הם רק בונוס שמתווספים לדבר החשוב ביותר – הטעם. בשונה מקמחים אחרים ללא גלוטן, כמו קמח חומוס או קמח עדשים, טעמו של קמח שיבולת השועל כמעט ואינו מורגש והוא יכול להוות בסיס נפלא לבצקים מלוחים ומתוקים כאחד.
כדי להפוך אותו לבצק נוח לאפייה, בחרנו לשדך אליו חומר גלם נוסף עם מגוון יתרונות בריאותיים – בטטה. כוס אחת של קמח שיבולת שועל יחד עם בטטה אפויה אחת יעניקו לכם בצק כיפי שיכול להוות בסיס למגוון מאפים, כמו פוקצ'ה, בסיס לפיצה או אפילו סמבוסק, ממש כמו זה שאנחנו בחרנו להכין.
מרכיבים :
לבצק:
בטטה בינונית
כוס קמח שיבולת שועל - לוודא שנטול גלוטן! (ניתן לטחון לבד משיבולת שועל)
כפית אבקת אפייה
כפית שמן זית
למילוי:
גבינת פטה 16%
זעתר טרי או תבלין זעתר
לקישוט:
שומשום או זרעי פשתן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מקלפים וחוצים את הבטטה, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד ריכוך.
2 מועכים את הבטטה בעזרת מזלג ומצננים כמה דקות, עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר.
3 מערבבים בקערה כוס קמח שיבולת שועל עם כפית אבקת אפייה.
4 מוסיפים לקערה את הבטטה המעוכה וכפית שמן זית, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי (במידת הצורך מוסיפים עוד קמח).
5 מחלקים את הבצק לכדורים שווים בהתאם לגודל הסמבוסקים שתרצו. הכמות במתכון מספיקה לשני סמבוסקים גדולים או מרופדת נייר אפייה ומשטחים אותם לעיגולים.
6 מניחים במרכז של חצי עיגול בצק גבינה בולגרית וזעתר וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים בעדינות את הקצוות בעזרת מזלג ומפזרים שומשום מלמעלה, אם רוצים.
7 אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
דגשים ושדרוגים:
** את הבטטה ניתן להכין באידוי או במיקרוגל. לא מומלץ לבשל אותה במים כי אז היא סופגת נוזלים והבצק עלול לצאת דביק מדי.
** אתם מוזמנים להחליף את המילוי כאוות נפשכם, גבינה צהובה ורוטב פיצה או פטריות ובצל מטוגן יעבדו כאן נהדר.
** רגישים לגלוטן? ודאו שאתם משתמשים בשיבולת שועל שכתוב עליה ללא גלוטן.
** עשו זאת בעצמכם – לא חייבים לרכוש קמח שיבולת שועל. כל מ שצריך כדי להפוך שיבולת שועל לקמח הוא לטחון אותה בבלנדר.