קנולי חצילים
פרנק אזולאי מגיש: מתכון לרול חצילים ממולא גבינה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
קנולי חצילים
2 חצילים פרוסים דק לאורך
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
200-150 גר' גבינת עזים "סנט-מור"
1 עגבניה חלוטה ומגולענת
רוקט או אורוגולה
לתחמיץ פלפלים
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ופלפל
קוביות עגבניות
עירית
לרוטב פסטו
200 גר' חציל קלוי
50 גר' בצל קצוץ
כפית שום כתוש
2 כפות צנוברים
בזיליקום
2 כפות פרמז'ן מגורר
2 כפות שמן זית
קורט סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפסטו: מקלפים את התוכן של החציל. שמים אותו במג'ימיקס יחד עם שאר המרכיבים מערבבים מספר שניות, וזה מוכן.
להכנת הקנולי: קולים את הפלפלים על מחבת גריל, או מחבת רגילה. מכניסים את שני סוגי הפלפלים לתנור על חום גבוה, למשך רבע שעה. מעבירים אותם לשקית ניילון אטומה, או קופסה סגורה, כדי שהקליפה החיצונית תרד בקלות. חותכים את הפלפלים לרצועות ומשרים אותם בתחמיץ, המורכב מרוטב של חומץ בלסמי, שמן זית ומלח פלפל. מתיכים את גבינת העזים בתנור עד שתתרכך קלות. מורחים את רוטב הפסטו על צלחת. על הרוטב, מניחים את פרוסת החציל לאורך הצלחת. שמים מעט עלי רוקט לרוחב החציל, ואת הפלפלים ואת הגבינה ועוטפים את כל התוכן עם החציל. חותכים לחתיכות ומגישים.