סלט טאבולה
גרסה משודרגת למנה המסורתית והמוכרת
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 כוסות בורגול עבה
חצי כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון
2 פלפלים חריפים מנוקים וקצוצים
1 בצל סגול גדול קצוץ
6 צנוניות קצוצות
3 מלפפונים קצוצים
3 עגבניות קצוצות
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים
1 גרגירים מפורקים מרימון אחד
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול בהרבה מים קרים במשך חצי שעה. מסננים וסוחטים מעט.
2 מוסיפים לבורגול את כל הירקות הקצוצים ומערבבים.
3 מוסיפים את שמן הזית, המיץ וקליפת הלימון, מלח ופלפל.
4 ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה את הפטרוזיליה והנענע. מפזרים מעל את הרימונים והצנוברים ואוכלים.