אוכל
צילום׃ רויטרס

ירקות אביב

ירקות העונה מבושלים בתיבול עדין - התוספת המושלמת לארוחת החג

רפי כהן | אדום אדום | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג אפונה טריה
1 ק"ג פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 ס"מ
3 כוסות בצל לבן קצוץ
2 ליטר מרק עוף צח
1 כוס שמן זית
פלפל לבן גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע.

2 מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

3 יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות.

4 מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.