אוכל
צילום׃ SXC

סלט ברוקולי תפודים וחומוס בתחמיץ לימון

סלט עשיר בטעמים וצבעים

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

שילוב נהדר של מרקים בטעם חמצמץ – מרענן

מרכיבים :

‏‏‏500 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות‏
‏2 כפות יין לבן יבש‏
‏2 כפות טרגון טרי קצוץ‏
‏500 גרם תפרחת ברוקולי‏
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כוס יוגורט 0% שומן‏
כף חומץ יין אדום
כפית חרדל
חצי כפית שום כתוש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

‏מבשלים את תפוחי האדמה במעט מים רק עד שיתרככו. מסננים ומקפיצים ביין הלבן ובטרגון. מתבלים במלח ובפלפל. מאדים את תפרחות הברוקולי (או מבשלים במעט מים) רק עד שיתרככו. מעבירים מיד למסננת ומצננים תחת מי ברז ‏קרים. מסננים שוב ומערבבים עם החומוס. מוסיפים יוגורט, מיץ לימון, חומץ יין אדום, חרדל ושום. מתבלים במעט ‏מלח ופלפל. ‏מעבירים את תערובת הברוקולי לקערה גדולה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מקפיצים יחד. מגישים פושר או ‏בטמפרטורת החדר.‏