אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן

הסודות של יונית צוקרמן למג'דרה נדירה

אצל יונית צוקרמן לא רק מטגנים את הבצל של המג'דרה אלא גם מוסיפים לו קצת סוכר, בשביל שיתקרמל על אמת. רוצים שנה מתוקה? זאת יכולה להיות דרך נהדרת להתחיל אותה

יונית סולטן צוקרמן | מגזין שופרסל | פורסם 05/10/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז

כוס וחצי עדשים ירוקות או חומות

שמן

6-5 בצלים לבנים (או 3 ענקיים) 

2-4 כפות סוכר דמררה

מלח

רבע כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 מכסים תחתית של סיר שמתאים לבישול אורז בשמן. מחממים על אש נמוכה.

2 מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. 

3 מוסיפים 2 כפיות מלח ורבע כפית פלפל לבן ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

4 מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. אפשר להמתין רבע שעה שיתקרר, לא חובה.

5. קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד שצבעם משתנה לזהוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 3-4 דקות, לקרמול.

6 מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים במים רותחים עם כפית מלח עד לריכוך (זה לוקח 10-15 דקות). מסננים.

7. הרכבת המג’דרה: מעבירים את האורז, הבצל המטוגן והעדשים לסיר רחב או קערה. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. 

הערות:

** אפשר להוסיף כפית כמון. 

** את הסוכר מוסיפים רק אחרי שהבצל מזהיב.

** למה מכינים כל מרכיב בנפרד? כדי שהאורז ישמור על צבעו הלבן היפה.  

המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין.