צילום׃ "שנה של אוכל טוב" בהוצאת ידיעות ספרים
סלט גזר וסלק בויניגרט
סלט צבעוני ומרענן ברוטב הדרים מתקתק
איילת הירשמן | שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות
| פורסם 08/09/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 סלקים קטנים טריים
2 גזרים קטנים
100 גרם גבינת פטה טרייה
1 כף עלי אורגנו טריים
לויניגרט
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית סוכר חום בהיר (רצוי מסוג דמררה)
2/3 כוס שמן זית מעלה
1 שן שום, קלופה וקצוצה
אופן ההכנה:
1 להכנת הויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, המלח, הפלפל והסוכר וטורפים במזלג, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שמן הזית והשום וטורפים שוב, למרקם אחיד. 2. להכנת הסלט: קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות, בסכין חדה או במכשיר מנדולינה, או שמגלפים מהם פרוסות דקיקות בקולפן ירקות. קולפים את הגזרים ופורסים באותה דרך. 3. להגשה: מניחים את פרוסות הסלק והגזר על צלחות הגשה. מפוררים מלמעלה את גבינת הפטה. יוצקים מלמעלה מהרוטב ומוסיפים את עלי האורגנו הטריים. מגישים.