אוכל
צילום׃ "שנה של אוכל טוב" בהוצאת ידיעות ספרים

סלט גזר וסלק בויניגרט

סלט צבעוני ומרענן ברוטב הדרים מתקתק

איילת הירשמן | שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 סלקים קטנים טריים
2 גזרים קטנים
100 גרם גבינת פטה טרייה
1 כף עלי אורגנו טריים

לויניגרט

1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית סוכר חום בהיר (רצוי מסוג דמררה)
2/3 כוס שמן זית מעלה
1 שן שום, קלופה וקצוצה

אופן ההכנה:

1 להכנת הויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, המלח, הפלפל והסוכר וטורפים במזלג, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שמן הזית והשום וטורפים שוב, למרקם אחיד. 2. להכנת הסלט: קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות, בסכין חדה או במכשיר מנדולינה, או שמגלפים מהם פרוסות דקיקות בקולפן ירקות. קולפים את הגזרים ופורסים באותה דרך. 3. להגשה: מניחים את פרוסות הסלק והגזר על צלחות הגשה. מפוררים מלמעלה את גבינת הפטה. יוצקים מלמעלה מהרוטב ומוסיפים את עלי האורגנו הטריים. מגישים.