צילום׃ Mark Weiss, GettyImages IL
סלט אגסים, סטילטון ופיסטוקים
שילוב טעמים מפתיע ומרענן
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 11/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 אגסים בשלים
100-150 גרם גבינת סטילטון
3/4 כוס פיסטוקים קלויים
1 אגודת עלי אורוגולה צעירים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
לרוטב:
3 כפות חומץ פטל
1 כף חרדל דיז'ון
3-6 כפות שמן זית עדין
מלח ים
פלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
1 קולפים את האגסים ופורסים לפרוסות אורך דקיקות. 2. מפרידים את עלי האורוגולה מהגבעולים. מערבבים עם הבצל הירוק הקצוף ועם פרוסות האגסים. 3. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. 4. חותכים את גבינת הסטילטון לפרוסות דקות, מניחים מעל הסלט ומגישים.