אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף מוקפץ עם ירקות וסילאן על פירה עדשים ובטטה

כיף לעשות דיאטה: באמצע מוקפץ, מסביב פירה מקסים של בטטה ועדשים כתומות. כל מה שאתם רוצים מארוחה - ב-430 קלוריות בלבד

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 20/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

2 כפיות שמן קנולה

3 כפיות סילאן

גזר בינוני, פרוס לעיגולים דקים

חופן נבטים

כפית שומשום

עלי בזיליקום מ-5 גבעולים

לפירה:

כוס עדשים כתומות (לפני בישול)

1/2 בטטה בינונית

קורט מלח

פלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה:

1 לפירה עדשים: שוטפים את העדשים ומקלפים את הבטטה. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.

2 מעבירים את העדשים והבטטה לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים. מבשלים מכוסה כחצי שעה, או עד לריכוך מלא.

3 בינתיים מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את קוביות העוף. מבשלים כ-10 דקות, עד שהעוף מוכן וצבעו לבן. מוסיפים את הסילאן, הגזר, הנבטים והשומשום ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-10 דקות עד אש קטנה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הבזיליקום.

4 כשהבטטות והעדשים רכות מאוד, מועכים במזלג את קוביות הבטטה לתוך העדשים ומערבבים. מגישים עם העוף והירקות.

* במנה אחת, שהיא כוס מהפירה ועוד שליש מתבשיל העוף, יש 430 קלוריות.

 

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

 

>> בפעם הקודמת הכנו חביתת תרד אפויה

>> לכל המתכונים עד 500 קלוריות