אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חזה עוף מוקפץ עם נקטרינה וכוסברה

רגע לפני שהנקטרינות נעלמות לנו מהמדפים, תנו להן עוד הזדמנות לשמח אתכם במתכון פשוט פשוט של עוף מוקפץ. מנה קלילה וטעימה להפליא, שמכינים ב-20 דקות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 07/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עונת הנקטרינות עוד מעט נגמרת, ואני כל כך אוהבת נקטרינות שאני מרגישה חובה לנצל אותה עד הרגע האחרון. הנקטרינה מתנהגת כל כך יפה באפייה ובבישול שפשוט כיף להכין איתה דברים, ממנות עיקריות ועד סלטים. במתכון הזה שילוב הטעמים עם הכוסברה הוא מפתיע ומרענן, ונותן לעוף קלילות נעימה. רק תיזהרו לא לבשל את הנקטרינות יתר על המידה, שלא יאבדו את הנוכחות שלהן ויהפכו למיץ.

 

מרכיבים :

250 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

2 כפות שמן זית

1 בצל, פרוס לרצועות דקות

2 שיני שום, כתושות

2 נקטרינות, חתוכות לפרוסות

חופן כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

למרינדה:

3 כפות רוטב סויה אמיתי

1 כפית חרדל

2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, ומשרים את נתחי העוף לחצי שעה לפחות (ועד לילה במקרר).

2 מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את נתחי העוף עד שהבשר משחים. מעבירים לכלי נפרד.

3 באותה מחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העוף, הנקטרינות והכוסברה ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

  * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו אורז מלא מוקפץ עם עוף, והיה לנו נורא טעים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!