אוכל

לבבות ארטישוק עם צלפים, זיתים וגבינת פרמז'ן

מנה נפלאה ועשירה בטעמים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללבבות

6 ארטישוקים טריים ויפים    
2 עלי דפנה      
3 גבעולי תימין     
4 שיני שום חצויות     
מיץ מלימון אחד     
1 בצל פרוס
1 גזר קלוף פרוס     
מלח
פלפל שחור טחון טרי    
גבינת פרמזן (בגוש)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה    

לרוטב

רבע כוס שמן זית
2 עלי מרווה
שן שום פרוסה
3 פילה אנשובי
2 כפות צלפים
10 זיתים שחורים קצוצים דק
3 כפות מיץ לימון
כפית קליפת לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 קולפים ומנקים את הארטישוקים 2. שמים בסיר 3 כוסות מים, שמן זית, בצל, גזר, שום, מיץ לימון ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים את לבבות הארטישוק כחמש עשרה- עשרים דקות. מסננים. 3. שמים שמן זית במחבת וכשהוא חם מאדים בו את השום, אנשובי, מרווה, צלפים וזיתים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה לדקה ומורידים מהאש. 4. מסדרים בכלי הגשה את הארטישוק, יוצקים עליהם מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגרדים מעל שבבי פרמזן.