צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock
סלט חצילים מרוקני
סלט חצילים קלויים קל להכנה עם עגבניות, מיץ לימון והרבה תבלינים
| טבע הריפוי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילים גדולים
2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
2 כפיות שום כתוש
כפית פפריקה
חצי כפית כמון טחון
קורט פלפלת קאיין
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן ההכנה:
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה, או אופים בתנור בחום בינוני- גבוה (200 מעלות צ') עד שיתרככו מעט. קולפים וחותכים לקוביות של 2.5 ס"מ. שמים את החצילים במחבת גדולה ועמוקה ומוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד מיץ הלימון. מבשלים תוך ערבוב, מעל להבה בינונית, עד שהחצילים מבושלים היטב והנוזלים מתאדים. מצננים לטמפרטורת החדר, ומתבלים במלח ובמיץ לימון.