אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

סלט חצילים מרוקני

סלט חצילים קלויים קל להכנה עם עגבניות, מיץ לימון והרבה תבלינים

| טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏2 חצילים גדולים‏
‏2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
‏2 כפיות שום כתוש‏
כפית פפריקה
חצי כפית כמון טחון
קורט פלפלת קאיין
מיץ מלימון אחד
מלח

אופן ההכנה:

קולים את החצילים מעל להבה פתוחה, או אופים בתנור בחום בינוני- גבוה (200 מעלות צ') עד שיתרככו מעט. קולפים ‏וחותכים לקוביות של 2.5 ס"מ.‏ שמים את החצילים במחבת גדולה ועמוקה ומוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד מיץ הלימון. מבשלים תוך ערבוב, מעל ‏להבה בינונית, עד שהחצילים מבושלים היטב והנוזלים מתאדים. מצננים לטמפרטורת החדר, ומתבלים במלח ובמיץ לימון.‏