אוכל
תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1

סלט ארטישוק ירושלמי

מתכון של אהרוני לסלט ים תיכוני עז טעמים, על בסיס בטטה קסבייה וברוטב של אריסה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים (6 מנות):

1 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס באלכסון לפרוסות של 1 ס"מ

רבע כוס שמן זית

4 שיני שום פרוסות

1 כף עלי תימין

3 עלי מרווה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

4 כפות מיץ לימון

12 זיתי קלמטה פרוסים

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 כפות צלפים

1 כף אריסה

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות הארטישוק עם מעט לימון ומלח עד שהן מתרככות.

מתכונים לראש השנה

2 מסננים ושוטפים במים קרים.

3 במחבת גדולה מאדים את השום, התימין והמרווה בשמן זית לכמה דקות.

4 מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות.

5 מוסיפים מלח ופלפל שחור.

6 מוסיפים את מיץ הלימון, הזיתים, הכוסברה והצלפים ומטגנים עוד קצת, ממליחים ומפלפלים ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את האריסה.

7 מבשלים עוד מעט, מעבירים לצלחת, ומגישים.