תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1
סלט ארטישוק ירושלמי
מתכון של אהרוני לסלט ים תיכוני עז טעמים, על בסיס בטטה קסבייה וברוטב של אריסה
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס באלכסון לפרוסות של 1 ס"מ
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 כף עלי תימין
3 עלי מרווה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
4 כפות מיץ לימון
12 זיתי קלמטה פרוסים
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות צלפים
1 כף אריסה
אופן ההכנה:
1 בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות הארטישוק עם מעט לימון ומלח עד שהן מתרככות.
2 מסננים ושוטפים במים קרים.
3 במחבת גדולה מאדים את השום, התימין והמרווה בשמן זית לכמה דקות.
4 מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות.
5 מוסיפים מלח ופלפל שחור.
6 מוסיפים את מיץ הלימון, הזיתים, הכוסברה והצלפים ומטגנים עוד קצת, ממליחים ומפלפלים ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את האריסה.
7 מבשלים עוד מעט, מעבירים לצלחת, ומגישים.