אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט גזר, סלרי, ענבים, אשכולית אדומה ואגוזים

מתכון של שאול בן אדרת

שאול בן אדרת | מסעדת קימל | פורסם 07/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס גזר מגורד
1/2 כוס גבעולי סלרי קצוץ (בלי עלים)
1 כוס אשכולית אדומה קלופה
1 כוס ענבים שחורים בלי גרעינים
1 כוס תערובת אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו, שקדים, בונדק, בוטנים, פולי סויה)
2 כפות שמן זית

לרוטב

2 כפות דבש
2 כפות אמרטו
1 כוס מיץ תפוזים
מעט פלפל שחור גרוס
2 ענפי טימין (עלים בלבד)
מעט שמן אגוזים (אם יש)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הירקות והפירות. 2. מערבבים את מוצרי הרוטב ומוסיפים לסלט. 3. לפני ההגשה קולים את כוס תערובת האגוזים ב-2 כפות שמן זית לצבע זהוב ומוסיפים לסלט. מגישים בקערות מרק/צלחות סבתא או בכוסות מרטיני.