צילום׃ עודד קרני, mako אוכל
סלט אפונה
סלט צבעוני ומרענן
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 כוסות אפונה ירוקה קפואה
כוס גרעיני תירס קפואים
כוס גזר קצוץ דק
כוס גבעולי סלרי קצוצים דק
כוס פלפל אדום קצוץ דק
1 וחצי כפיות בצל מגורר
רבע כוס חומץ יין מתובל
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר 6 כוסות מים. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים שוב, ושומרים בצד. מרתיחים 6 כוסות מים בסיר שני. מוסיפים תירס, גזר, סלרי ופלפל, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך 1-2 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים שוב . שמים את הירקות המבושלים בקערה. מוסיפים בצל וחומץ ומערבבים. משהים 30 דקות, לפחות, בטמפרטורת החדר. כ- 30 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסבר. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בתנועות הקפצה