אוכל
צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

סלט אפונה ‏

סלט צבעוני ומרענן

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏3 כוסות אפונה ירוקה קפואה
כוס גרעיני תירס קפואים
כוס גזר קצוץ דק
כוס גבעולי סלרי קצוצים דק
כוס פלפל אדום קצוץ דק
‏1 וחצי כפיות בצל מגורר‏
רבע כוס חומץ יין מתובל
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר 6 כוסות מים. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 10 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים ‏שוב, ושומרים בצד. מרתיחים 6 כוסות מים בסיר שני. מוסיפים תירס, גזר, סלרי ופלפל, ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים ‏במשך 1-2 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז קרים. מסננים שוב . ‏שמים את הירקות המבושלים בקערה. מוסיפים בצל וחומץ ומערבבים. משהים 30 דקות, לפחות, בטמפרטורת החדר. ‏ כ- 30 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסבר. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים בתנועות הקפצה