אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

דניס מאודה עם זוקיני ועגבניות שרי

להכין דג ממש לא צריך להיות סיפור גדול: קחו דניס, הניחו בכלי האידוי, זרקו פנימה כמה ירקות – והנה לכם ארוחת דגים בריאה ומשביעה לתפארת

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 19/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

דג שלם, 400 גרם

2 זוקיני

חצי לימון חתוך לפרוסות

2 גבעולי בצל ירוק

2 שיני שום פרוסות

מלח גס

פלפל שחור

10-15 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1 פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות ומניחים בתחתית כלי האידוי. מעל מניחים את הדג ולתוכו מכניסים את פרוסות הלימון, הבצל הירוק, השום והזוקיני שנותרו.

 

2 מעמידים מעל סיר עם מים רותחים, מכסים ומוודאים שאטום. מאדים במשך כ-20 דקות.

 

3 פותחים את המכסה, מוסיפים את עגבנות השרי, מכסים ומאדים כ-5 דקות נוספות.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט אטריות עם גזר ובצל ירוק