צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
דניס מאודה עם זוקיני ועגבניות שרי
להכין דג ממש לא צריך להיות סיפור גדול: קחו דניס, הניחו בכלי האידוי, זרקו פנימה כמה ירקות – והנה לכם ארוחת דגים בריאה ומשביעה לתפארת
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 19/11/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
דג שלם, 400 גרם
2 זוקיני
חצי לימון חתוך לפרוסות
2 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום פרוסות
מלח גס
פלפל שחור
10-15 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
1 פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות ומניחים בתחתית כלי האידוי. מעל מניחים את הדג ולתוכו מכניסים את פרוסות הלימון, הבצל הירוק, השום והזוקיני שנותרו.
2 מעמידים מעל סיר עם מים רותחים, מכסים ומוודאים שאטום. מאדים במשך כ-20 דקות.
3 פותחים את המכסה, מוסיפים את עגבנות השרי, מכסים ומאדים כ-5 דקות נוספות.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.