צילום׃ istockphoto
סלט טבולה
סלט בורגול עם עלים ירוקים
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
סלט זה עשיר בעלים ירוקים כהים, מקור לאומגה 3, חומצת שומן חיונית לאין ספור תפקודים. הבורגול הינו חיטה שבורה שזמן עיכולה ארוך ובכך מעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה ולכן טובה למצבי סוכרת.
מרכיבים :
שלושה רבעי כוס בורגול
שלושה רבעי כוס מים
150 גרם פטרוזיליה טרייה
30 גרם עירית
שתיים וחצי כוסות עלי ריחן טריים
חצי כוס עלי מנתה טריים
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 עגבניות בינוניות קצוצות
שליש כוס מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את הבורגול והמים בקערה בינונית. משהים ל-15 דקות או עד שכל כמות המים נספגת. קוטמים את הגבעולים העבים מהפטרוזיליה ומשליכים. שוטפים ומיבשים היטב את יתר עשבי התיבול וקוצצים דק. מניחים את הבורגול, הפטרוזיליה, העירית, הריחן, המנתה, הבצל הירוק, העגבניות, מיץ הלימון והשמן בקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.