צילום׃ BruceBlock, Istock
סלט כרוב יפני
כרוב סיני בטעמים יפניים
מלאני ברקוביץ | Spices
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
200 גרם כרוב סיני (באק צ'וי)
1 גזר קלוף
150 גרם צנון לבן קלוף
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות דקות
שומשום שחור
לרוטב:
125 גרם (1/2 כוס) מיונז יפני
½ 1 כפות חומץ אורז יפני
1 כף סאקה
¼ כפית חרדל יפני או ווסאבי
½ כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות ומכניסים לקערה גדולה. חותכים את הגזר והצנון למקלונים באורך של כ-5 ס"מ, ומגררים במנדולינה או במגרדה עבה. מניחים במסננת את הצנון המגורד במסננת ומשאירים כ-15 דקות. סוחטים בעדינות את שארית הלחות.
להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל לבן. מוסיפים לקערת הכרוב את הגזר, הצנון והבצל ומערבבים. מוסיפים את הרוטב והשומשום, מערבבים ומגישים.