אוכל
צילום׃ BruceBlock, Istock

סלט כרוב יפני

כרוב סיני בטעמים יפניים

מלאני ברקוביץ | Spices | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם כרוב סיני (באק צ'וי)
1 גזר קלוף
150 גרם צנון לבן קלוף
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות דקות
שומשום שחור

לרוטב:

125 גרם (1/2 כוס) מיונז יפני
½ 1 כפות חומץ אורז יפני
1 כף סאקה
¼ כפית חרדל יפני או ווסאבי
½ כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות ומכניסים לקערה גדולה. חותכים את הגזר והצנון למקלונים באורך של כ-5 ס"מ, ומגררים במנדולינה או במגרדה עבה. מניחים במסננת את הצנון המגורד במסננת ומשאירים כ-15 דקות. סוחטים בעדינות את שארית הלחות.

להכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל לבן. מוסיפים לקערת הכרוב את הגזר, הצנון והבצל ומערבבים. מוסיפים את הרוטב והשומשום, מערבבים ומגישים.