אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט בורגול מבושם

סלט עם ניחוח משכר

עדי רם | יד מרדכי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות בורגול מושרה במים כ- 30 דקות, שטוף ומסונן
4 גזרים קלופים, קוביות
2 בצלים קוביות
זר שמיר קצוץ
4 כפות חמוציות מיובשות, או צימוקים
3 כפות שמן זית בטעם פירותי עשיר "יד מרדכי"
3 כפות דבש מפרחי הדרים (או דבש מפרחי בר) "יד מרדכי"
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

1 שמים את השמן והדבש בסיר רחב, מחממים מעט 2. מוסיפים בצל ומאדים תוך ערבוב עד שקיפות 3. מוסיפים גזר, מלח וקינמון, מערבבים כ 2 דקות 4. מוסיפים 3\1 כוס מים ומנמיכים להבה. מכסים ל5דקות 5. מוסיפים את הבורגול, החמוציות, ומערבבים. 6. מכסים ומבשלים עוד כ5 דקות 7. מוסיפים שמיר וצנוברים, מתקנים תיבול. 8. מכסים, מכבים להבה ומניחים לעמוד עוד כ 10 דקות