מג'דרה אליפות
הסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אז אל תתביישו לשים הרבה ממנו. ממש ממש הרבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
המרכיבים של מג'דרה הם די פשוטים: בצלים לבנים חתוכים לרצועות, עדשים שחורות קטנות (זן פלא - העדשים הכי טעימות ובמרקם הכי טוב שיש) ואורז. אני מכין עם בסמטי ומאוד מרוצה מהתוצאה. רק אל תטעו - האורז והעדשים חשובים במג'דרה, אבל הלב, הנשמה, הצבע, הטעם - החומר שגורם לכם להתמכר - זה הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן, ככה המג’דרה טעימה יותר.
מרכיבים (6 מנות):
3 כפות שמן זית
6 בצלים גדולים (לא, זה לא יותר מדי)
1 כף סוכר
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף כמון
אופן ההכנה:
בסיר אורז חשמלי:
1 שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.
2 מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
3 כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.
בסיר רגיל:
1 משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.
2 מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.
3 מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.
4 מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.
5 מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.
6 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.
7 מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.
* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!