אוכל
צילום׃ יאיר ברטשפיז, לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה

מג'דרה אליפות

הסוד למג'דרה מעולה הוא לא באורז ולא בתבלינים, אלא דווקא בבצל המטוגן. אז אל תתביישו לשים הרבה ממנו. ממש ממש הרבה

יאיר ברטשפיז | לחם עבודה: בלוג בוטיק לקולינריה | פורסם 07/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 1270 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המרכיבים של מג'דרה הם די פשוטים: בצלים לבנים חתוכים לרצועות, עדשים שחורות קטנות (זן פלא - העדשים הכי טעימות ובמרקם הכי טוב שיש) ואורז. אני מכין עם בסמטי ומאוד מרוצה מהתוצאה. רק אל תטעו - האורז והעדשים חשובים במג'דרה, אבל הלב, הנשמה, הצבע, הטעם - החומר שגורם לכם להתמכר - זה הבצל המטוגן. כמה שיותר בצל מטוגן, ככה המג’דרה טעימה יותר.

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית

6 בצלים גדולים (לא, זה לא יותר מדי)

1 כף סוכר

2 כוסות אורז בסמטי

1 כוס עדשים שחורות (לא שטופות)

4 כוסות מים

1 כף מלח

1 כף כמון

אופן ההכנה:

בסיר אורז חשמלי:

 

1 שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.

2 מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3 כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.

בסיר רגיל:

 

1 משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.

2 מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.

 

3 מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.

4 מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.

5 מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.

6 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.

7 מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.

 

* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!