אוכל
צילום׃ דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

סלט עיגולי ירקות

סלט רענן, צבעוני ומגרה, שמתגלגל מהצלחת לפה ברגע

מיכל וקסמן | ארוחת ילדים, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 07/08/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

20 עגבניות שרי אדומות ומוצקות (עדיף תמר)
2 מלפפונים לא גדולים
2 צנוניות
1 גזר לא גדול
1 בצל סגול קטן או בצל ירוק

לרוטב

מיץ מ- 1/2 לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לחצי או לשלושה עיגולים, תלוי בגודלן.

2 חותכים את המלפפונים והצנוניות לעיגולים.

3 קולפים את הגזר וחותכים לעיגולים.

4 פורסים את הבצל או הבצל הירוק לטבעות דקות.

5 מערבבים את כל הירקות בקערה.

6 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב. מגישים מיד, אחרת הסלט מאבד את פריכותו ונהיה סמרטוטי. טעים במיוחד עם כף טחינה למעלה.