צילום׃ דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים
סלט עיגולי ירקות
סלט רענן, צבעוני ומגרה, שמתגלגל מהצלחת לפה ברגע
מיכל וקסמן | ארוחת ילדים, הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 07/08/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
20 עגבניות שרי אדומות ומוצקות (עדיף תמר)
2 מלפפונים לא גדולים
2 צנוניות
1 גזר לא גדול
1 בצל סגול קטן או בצל ירוק
לרוטב
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 חותכים את העגבניות לחצי או לשלושה עיגולים, תלוי בגודלן.
2 חותכים את המלפפונים והצנוניות לעיגולים.
3 קולפים את הגזר וחותכים לעיגולים.
4 פורסים את הבצל או הבצל הירוק לטבעות דקות.
5 מערבבים את כל הירקות בקערה.
6 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב. מגישים מיד, אחרת הסלט מאבד את פריכותו ונהיה סמרטוטי. טעים במיוחד עם כף טחינה למעלה.