צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל
תבשיל כוסמת עם פטריות
או שאוהבים כוסמת, או שממש לא. קשה להיות חצויים לגביה, אבל אם איכשהו אתם עוד מזגזגים - הנה אחת הדרכים הכי הכי טעימות ומומלצות להכין כוסמת: עם פטריות מטוגנות ובצל
נטע-חן ליבנה | mako אוכל
| פורסם 26/11/23
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-4 מנות:
כף שמן זית
בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
סלסילה קטנה (240 גרם) של פטריות, קצוצות
כוס כוסמת, שטופה
כפית מלח
כוס ושלושת רבעי מים
אופן ההכנה:
>> ולפני כן, כאן המדריך המלא להכנת כוסמת
1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות.
2 מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות.
3 מוסיפים פנימה את הכוסמת והמלח, מערבבים ומשאירים על האש לעוד 2 דקות.
4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים.
7 מניחים מגבת או נייר סופג בחלק עליון של הסיר ומכסים.
8 נותנים לכוסמת לנוח בסיר עוד 5 דקות, ומגישים.