צילום׃ יחסי ציבור
סלט קוסקוס מלא ופירות יבשים
קוסקוס מחיטה מלאה, משמשים, חמוציות ועלי נענע רעננים בסלט חגיגי ועשיר בטעמים
גיא פרץ | קוסקוס מזון
| פורסם 10/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
6 תאנים מיובשות
6 מישמש מיובש
2 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולי בצל ירוק
1 כף עלי נענע קצוצים
1 כף גרעיני חמנייה קלויים
2 כפות שמן זית כתית
מיץ מלימון אחד
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
1 שמים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2 את הפירות המיובשים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים את יתר החומרים.
3 משהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.