אוכל
צילום׃ דניה ויינר, קוואקר

מאפינס ארוחת בוקר

ארוחת בוקר שלמה בתבנית שקעים אחת: לחמניות רכות, מלאות טעם וסיבים תזונתיים, עם גבינות טעימות וזיתים. כיף לאכול בריא

| קוואקר | פורסם 17/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם (כוס) קוואקר

1 מכל (1/2 ליטר) רוויון (אם אין - אפשר להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה)

70 גרם (1/2 כוס) קמח מלא תופח

70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן תופח

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר חום

1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

100 גרם גבינת פטה, מגוררת

50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

1 ביצה

1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

2 מערבבים את הקוואקר עם הרוויון ומניחים בצד ל-3 דקות, להתרככות.

3 מערבבים את שני סוגי הקמח עם הסוכר והמלח בקערה גדולה.

4 מוסיפים לתערובת הרוויון והקוואקר את הזיתים, הגבינות, הביצה והשמן ומערבבים. מוסיפים את התערובת לקערת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהיא נספגת בקמח.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים.

6 אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!