צילום׃ דניה ויינר, קוואקר
מאפינס ארוחת בוקר
ארוחת בוקר שלמה בתבנית שקעים אחת: לחמניות רכות, מלאות טעם וסיבים תזונתיים, עם גבינות טעימות וזיתים. כיף לאכול בריא
| קוואקר
| פורסם 17/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם (כוס) קוואקר
1 מכל (1/2 ליטר) רוויון (אם אין - אפשר להמיר ביוגורט או בשמנת חמוצה)
70 גרם (1/2 כוס) קמח מלא תופח
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן תופח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
100 גרם גבינת פטה, מגוררת
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
1 ביצה
1/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
2 מערבבים את הקוואקר עם הרוויון ומניחים בצד ל-3 דקות, להתרככות.
3 מערבבים את שני סוגי הקמח עם הסוכר והמלח בקערה גדולה.
4 מוסיפים לתערובת הרוויון והקוואקר את הזיתים, הגבינות, הביצה והשמן ומערבבים. מוסיפים את התערובת לקערת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהיא נספגת בקמח.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים.
6 אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!