קינוח מנגו על בסיס אמרנט
דייסת בריאות וטעם טוב: קבלו פינוק ומתוק של מנגו ואמרנט, שהוא האח הפחות מוכר של הקינואה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אמרנט הוא דגן מלא, מאוד טעים ומאוד בריא, שמומלץ להכיר ולשלב בתזונה מדי פעם. מרשימת הדגנים הארוכה רובנו אוכלים רק שלושה: חיטה, אורז ותירס. בשנים האחרונות יש קצת יותר מודעות גם לשיפון, שעורה ושיבולת שועל, אבל יש עוד דגנים מלאים בריאים וחשובים כמו אמרנט, דוחן וכוסמת, שלא זוכים למספיק התייחסות. בכל מקרה, אם אין לכם חשק להתנסויות חדשות אתם יכולים להחליף את האמרנט בכל דגן אחר, למעט תירס.
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס חלב קוקוס
שתי כוסות מים
חצי כוס אמרנט
מנגו קלוף וחתוך לקוביות
קינמון
רבע כוס מייפל טהור
גרידה מקליפה של חצי לימון
4 כפיות שקדיה (כפית לכל מנה)
חופן גפרורי שקדים קלויים קלות
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני שמים חלב קוקוס, מים, אמרנט ומנגו. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
2 מוסיפים את הקינמון, המייפל וגרידת הלימון ומבשלים כחצי שעה עם כיסוי חלקי, ומערבבים מדי פעם.
3 מבשלים 10 דקות נוספות תוך ערבוב תכוף.
4 מסירים מהאש ומעבירים לכלי הגשה קטנים.
5 מוסיפים לכל מנה כפית שקדיה וזורים שקדים קלויים מלמעלה. מומלץ לערבב לפני האכילה.
6 מגישים בכוסית אספרסו או בכוסיות שוט/צ'ייסר קטנות.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.