צילום׃ דניה ויינר, קוואקר
קרקרים מתובלים
תוספת מושלמת לכל סלט או מטבל, ובעיקר לביצה רכה. טובלים, זוללים, ועל הדרך מרוויחים ים של בריאות
| קוואקר
| פורסם 12/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם קוואקר (2 כוסות)
40 גרם (כרבע כוס) קמח מלא תופח (אם אין, אפשר קמח לבן)
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים (הרב דה פרובנס או אפילו רק אורגנו)
30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מרסקים במעבד מזון את הקוואקר, הקמח, התבלינים והחמאה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלב ומעבדים עוד 20 שניות, לקבלת בצק.
3 מעצבים את הבצק לגליל בעובי 3-4 ס"מ, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ עד ס"מ. אפשרות נוספת היא לרדד את הבצק לעלה עגול ולחתוך למשולשים בעזרת גלגלת לפיצה. מסדרים על נייר האפייה.
4 אופים את הקרקרים 12-15 דקות עד שהקרקרים זהובים ופריכים, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!