אוכל
צילום׃ דניה ויינר, קוואקר

קרקרים מתובלים

תוספת מושלמת לכל סלט או מטבל, ובעיקר לביצה רכה. טובלים, זוללים, ועל הדרך מרוויחים ים של בריאות

| קוואקר | פורסם 12/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם קוואקר (2 כוסות)

40 גרם (כרבע כוס) קמח מלא תופח (אם אין, אפשר קמח לבן)

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור טחון טרי

1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים (הרב דה פרובנס או אפילו רק אורגנו)

30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

רבע כוס חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מרסקים במעבד מזון את הקוואקר, הקמח, התבלינים והחמאה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלב ומעבדים עוד 20 שניות, לקבלת בצק.

3 מעצבים את הבצק לגליל בעובי 3-4 ס"מ, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ עד ס"מ. אפשרות נוספת היא לרדד את הבצק לעלה עגול ולחתוך למשולשים בעזרת גלגלת לפיצה. מסדרים על נייר האפייה.

4 אופים את הקרקרים 12-15 דקות עד שהקרקרים זהובים ופריכים, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו מקוואקר כופתאות ממש טעימות!