צילום׃ דניאל לילה , לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית
סלט סלרי עם תמרים ופקאנים
לא יודעים מה איתכם, אנחנו הולכים לרענן את ארוחת החג שלנו עם הסלט הזה בדיוק: הרבה ירוק, קצת מתיקות (תמרים! בסלט!), פקאנים בשביל הטעם והסטייל, ובעיקר - טונות של בריאות
זהר לוסטיגר בשן | לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית
| פורסם 26/09/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
10 גבעולי סלרי, פרוסים דק
4 עלי חסה, קרועים לגודל ביס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
חצי כוס עירית קצוצה
5 תמרי מג'הול, קצוצים
10 אגוזי פקאן קצוצים גס
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סירופ מייפל (לא חובה)
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הסלט בקערה.
2 מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או מנערים בצנצנת.
3 יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
גיוונים:
* מחליפים את הרוטב בוויניגרט הדרים.
* מחליפים את התמרים בחמוציות או בתפוח עץ חצוי ופרוס דק.
* מחליפים את הפקאנים באגוזי לוז.
>> לאינסטגרם של זהר לוסטיגר בשן
המתכון מתוך הספר "לאכול טוב: ממטבחה של שפית טבעית".