אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

כוסמת ירוקה עם ירקות

קצתם באורז ובתפוחי האדמה? זה הזמן להכיר את הכוסמת הירוקה - תוספת בריאה ונהדרת, שהיא ממש לא מה שסבתא הייתה מכריחה אתכם לאכול כשהייתם קטנים. מוכנים לגלות עולם חדש וטוב?

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 01/08/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי כוסמת ירוקה

שליש כוס שמן זית

סלסילת פטריות טריות, פרוסות

3 בצלים ירוקים, קצוצים

2 גזרים, מגוררים בפומפייה

פלפל שושקה או פלפל אדום, קצוץ

2 שיני שום, מגוררות או כתושות

2 עגבניות, קלופות וקצוצות

חופן עלי כוסברה קצוצים

כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה כמון

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 ממלאים קערה במים חמים ומוסיפים את הכוסמת. מערבבים ומשרים ל-15 דקות.

2. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, הפלפל והשום. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והתבלינים.

3 מסננים את הכוסמת מנוזלים ומוסיפים גם אותה לסיר. מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך כ-10 דקות.

4 מוסיפים 600 מ"ל מים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה או עד אידוי מלא של הנוזלים.

6 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

כוסמת ירוקה עם ירקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
כוסמת ירוקה עם ירקות|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!