אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט גריסים ובורגול

סלט ממה שלא נכנס לחמין

ברק חורש | יופי של יום 1 | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

רכיבים לסלט

כוס גריסי פנינה

כוס בורגול גרוס עבה

2 כוסות נבטים – חמנייה \ שעועית - שטופים

חצי תפו"ע גרנד סמיט – שטוף וחתוך לפלחים דקים

5 פיטריות שמפיניון – שטופות, מיובשות וחתוכות לפלחים דקים

כוס תרד טרי – שטוף וחתוך לרצועות דקות

רכיבים לרוטב

4 וחצי כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי \ רכז רימונים

רבע כפית אבקת קפה נמס

מיץ תפוזים – מתפוז אחד

2 וחצי כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק

מעט מלח

אופן ההכנה:

משרים בקערה עם הרבה מי ברז את הגריסים לרבע שעה, מסננים ומבשלים על אש גבוהה בסיר עם הרבה מים עד רכות (כעשרים וחמש דקות), מסננים ומצננים במקביל משרים בקערה עם הרבה מי ברז את הבורגול למשך רבע שעה ומסננים מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים ויוצקים על הסלט