אוכל

סלט עגבניות שרי תמר וגבינת מוצרלה בחומץ בלסמי ושמן זית

אהרוני מגיש מתכון איטלקי מהיר וקליל

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 קילו עגבניות שרי בשלות, גם אדומות וגם צהובות
300 גרם כדורים קטנים של גבינת מוצרלה
4 כפות שמן זית
5 כפות חומץ בלסמי
2 כפיות סוכר
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
מעט עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 ממלאים קערה כמעט עד סופה במי קרח 2. מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה (בכמות גדולה שתכסה את עגבניות השרי), כשהשמן רותח זורקים לתוכו את העגבניות למספר שניות ומיד מוציאים ומעבירים לקערת מי הקרח. 3. הקליפה נפרדת כעת בקלות מעל העגבניות, אותן קולפים ומעבירים לקערה. 4. מוסיפים לקערה את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הסוכר המלח הגס והפלפל, מערבבים, מוסיפים את כדורי המוצרלה ומניחים לעגבניות ולגבינה לספוג את הרוטב במשך מספר דקות. 5. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה בוזקים מעל מעט מלח גס ומפזרים עלי בזיליקום טריים.