אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, mako אוכל

תבשיל קינואה וגריסי פנינה עם פטריות וחצילים

תוספת או מנה בפני עצמה, שמתאימה גם לצמחונים והטבעונים במשפחה

שגיא אזולאי, מסעדת לבן | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו קינואה מלאה

חצי קילו גריסי פנינה

כף וחצי שמן זית

2 בצלים יבשים, חתוכים לקוביות

3 שיני שום, פרוסות

2 חצילים בינוניים, קלופים לחתוכים לקוביות

2 סלסלות פטריות טריות מכמה סוגים, חתוכות גס

כוס יין לבן

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

חצי כפית שטוחה כמון טחון

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים את הקינואה והגריסים בסיר גבוה וממלאים מים קרים עד אצבע מעל הקינואה והגריסים. מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומנמיכים את האש.

2 מבשלים על אש קטנה 15-20 דקות. מסננים.

3 מאדים את הבצל במחבת גדולה עם שמן זית עד שהוא נהיה שקוף.

4 מוסיפים את השום, חצילים והפטריות ומתבלים בחצי כפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

5 כשהפטריות והחצילים מתחילים להשחים, מוסיפים את היין לבן ומניחים לו להתאדות כשתי דקות.

6 מוסיפים את האורז, הגריסים והאגוזים, ומקפיצים 3-5 דקות.

7 מוסיפים את הכמון, הפטרוזיליה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.

* למנה חלבית ניתן להגיש עם 3 כפות יוגורט צאן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה