אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

נודלס עם סלמון בחלב קוקוס ובצל ירוק

אופים סלמון, מבשלים נודלס – מקפיצים את שניהם יחד בחלב קוקוס ומקבלים מנה קלה, טעימה וסופר בריאה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 15/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכנתי לילדים דג סלמון, נודלס וירקות חתוכים. לא ערבבתי הכל ביחד, כי כל אחד והשגעונות שלו, שכל ילד יחליט אם הוא רוצה או לא רוצה שהדג ייגע לו בנודלס - אני לא מתערבת!

 

כשהתיישבתי אני בסופו של דבר, מצאתי נודלס יבשים וקרים ללא רוטב ופילה סלמון צונן. איך מחממים דג בלי לייבש אותו? איך מחממים שוב נודלס?..

 

במחבת גדולה, תוך דקה ממש, יצרתי רוטב חם והכנסתי לתוכו את הנודלס ואת הדג - ויחד הם ההוכחה שהשלם עולה על סך חלקיו.

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם נודלס מחיטה מלאה או מכוסמת

300 גרם סלמון

למרינדה:

1 כף מייפל טהור

1 כף סויה אמיתית

שן שום כתושה

לרוטב:

כוס חלב קוקוס

4 כפות סויה

1-2 שיני שום כתושות

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

מלח

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסלמון: מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים את הסלמון מכל צדדיו. מניחים בתבנית משומנת ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהוא עשוי כולו.

 

2 מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן.

 

3 שופכים את חלב הקוקוס והסויה לתוך מחבת גדולה ומחכים שיתחממו. מפרקים את הסלמון לחתיכות בתוך המחבת. מוסיפים את הנודלס ואת הבצל הירוק. מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל.

 

4.  מבשלים תוך ערבוב כדקה נוספת עד שהטעמים יתאחדו.

 

  * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף מוקפץ עם נקטרינה וכוסברה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!