דמפלינגס דפי אורז עם עוף
אוכלוסיית העולם נחלקת לאלה שחושבים שדפי אורז הם מתת האל לאנושות, ולאלה שלא מבינים למה לאכול ניילון אם לא חייבים. המתכון הזה מיועד לקבוצה הראשונה, ואם לשפוט לפי התגובות בטיקטוק – כנראה שיש משהו בטרנד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-20 כיסונים:
חבילת דפי אורז (40 דפים)
למילוי:
חצי קילו עוף טחון
1 בצל סגול או לבן, קצוץ דק
חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
1 כפית נענע קצוצה
רבע כוס בצל ירוק קצוץ
1 שן שום, כתושה
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
טיפת שמן שומשום
לרוטב:
3-4 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
חצי שן שום, כתושה
רבע כפית ג'ינג'ר מגורר
פלפל שחור גרוס
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מיץ וקליפה מגוררת מרבע לימון
כמה פרוסות של פלפל צ'ילי אדום
כפית מייפל, סילאן או מירין
לאידוי:
עלי כרוב
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
2 ממלאים קערה שטוחה ורחבה במים חמימים וטובלים את דפי האורז לריכוך, אחד בכל פעם.
3 מניחים דף אורז מרוכך על משטח העבודה, ועליו עוד אחד. מניחים באמצע כף מהתערובת וסוגרים את דפי האורז כמו שק. מהדקים וגוזרים במספריים את חתיכת דפי האורז העודפת.
4 מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו סיר אידוי.
5 מרפדים את סיר האידוי בעלי כרוב (דפי האורז מאוד עדינים והם עלולים להיקרע לאחר האידוי. ככה תוכלו מקסימום להרים את הכיסונים יחד עם הכרוב). מסדרים על הכרוב את הכיסונים, מכסים ומאדים 4-5 דקות (העוף מתבשל מאוד מהר).
6 מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
7 טובלים את הדמפלינגס ברוטב וזוללים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!