אוכל
צילום׃ YinYang, Istock

סלט שומר, פומלה וזיתים שחורים ברוטב ויניגרט חרדל דיז'ון

סלט מרענן, צבעוני וטעים

תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

סלט מרענן, צבעוני וטעים.
השילוב של שומר עם פרי הדר הוא "קלאסי" והשימוש בפומלית מוסיף לסלט מתיקות חביבה שמשלימה יפה את הרוטב ואת הזיתים.

מרכיבים (6 מנות):

3 ראש שומר טריים
1 פומלה קלופה או 2 פומליות קלופות
50 גרם זיתים שחורים

לרוטב

חצי כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

פורסים דק את השומר ושמים בקערת סלט יפה. מפרידים את פלחי הפומלה ומוסיפים לקערה, רק את הפרי (ללא הקליפות הדקיקות של הפלח). מגלענים את הזיתים ומוסיפי גם אותם. סמוך לפני ההגשה מערבבים יחד את חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מוסיפים את הרוטב לסלט ברגע האחרון ומגישים מיד.