אוכל
צילום׃ ליאור באייר, baierblog

מוקפץ צמחוני

ארוחה זוגית צמחונית, מהירה ובריאה: קוביות טופו מוקפצות עם פלפל, בצל ושעועית ירוקה

ליאור באייר | baierblog | פורסם 06/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 כף שמן זית

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 בצל, חתוך לרצועות

150 גרם שעועית ירוקה שלמה

300 גרם טופו אורגני, חתוך לקוביות בינוניות

1/2 כוס מים

3 כפות רוטב סויה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

2 שיני שום, כתושות היטב

1 כפית זרעי שומשום

1/4 כפית כמון

כמה עליי מנטה טריים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת ווק על אש בינונית.

2 מטגנים את רצועות הפלפל והבצל עד שהן מתרככות.

3 מוסיפים את השעועית הירוקה וקוביות הטופו, ומטגנים עד שהשעועית מתרככת.

4 מוסיפים את המים, הסויה, המלח, הפלפל השחור, השום, השומשום והכמון ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.

5 סוגרים את הווק עם מכסה (או נייר כסף) ונותנים לתערובת להתבשל 7-9 דקות.

6 מסירים את המכסה, מקפיצים (אפשר גם פשוט לערבב) בעדינות, מפזרים כמה עליי מנטה טריים ומגישים חם, עם צלוחית רוטב סויה וכוס יין לבן יבש.

*המתכון מתוך הבלוג baierblog

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!